Pikkuhetki

 

Kaikki käynnit sisältävät aina vauvahierontaa BabyBalance® – tekniikalla ja terveydenhoitajan ammattitaitoista tukea.
Lisäksi perheen yksilöllisen tarpeen mukaan imetys-, pulloruokinta- ja uniohjausta sekä keskustelutukea vanhemmuuteen. Asiakkaani saavat laadukasta ja yksilöllistä tukea, sydämellä.

Olen erikoistunut pään ja suun alueen kireyksiin ja käynyt koulutuksia suun kireistä jänteistä. Uutena palveluna suun jänteiden jälkihoito.

BabyBalance® -vauvahieronta

Suomessa kehitetty kokonaisvaltainen ja anatomisen tarkka hierontatekniikka, jolla pyritään etsimään ja hoitamaan kehosta epätasapainotiloja, jotka aiheuttavat itkuisuutta ja muita vaivoja vauvalle. Oireettomat vauvat hyötyvät myös hoidosta. (lähde: balancecare.fi)

Ensimmäisen hierontahoidon yhteydessä tehdään laaja haastattelu raskausajasta, synnytyksestä, vauvan ja synnyttäjän hyvinvoinnista sekä perheen nykytilanteesta, jotta vauvan oireilun mahdollisista syistä saataisiin mahdollisimman monipuolinen kuva.

Löydät ajanvarausjärjestelmästä palvelut nimellä ”Pikkuhetki perheen tueksi”. Hinnasto nähtävissä vello.fi/pikkuhetki

Hinnasto päivittyy 1.4.2024 alkaen. Siihen mennessä varatut ajat vielä vanhan hinnaston mukaan.

BabyBalance® -tekniikalla hoidetut vauvat ovat saaneet apua mm.

 • vatsavaivoihin
 • koliikkiin
 • refluksiin
 • yli- tai alijäntevyyteen
 • itkuisuuteen
 • rintaraivareihin
 • epäsymmetriseen liikkumiseen
 • motorisen kehityksen viivästymiin
 • uniongelmiin
 • rohinaan ja tukkoiseen nenään

Suosittelen varaamaan erityisesti oirehtelevan vauvan kanssa heti 3-5 hoitokerran sarjan. Kokemusten mukaan yli 90-95% hyötyvät hoidosta ja saavat apua viimeistään 5 hoidon jälkeen. (lähde: balancecare.fi)

Jokainen käynti kirjataan paperiseen tietokantaan ja säilytetään tietosuojatusti. Tietoja ei luovuteta ulkopuolisille ilman vanhemmalta kysyttyä lupaa. Hieronnan aikana saatan pyytää lupaa kuvata vauvaa ennen-jälkeen hierontahoidon. Kuvien avulla havainnoidaan muutoksia kehossa.

Muistilista ennen hierontaa

 • Vauva on perusterve (esteenä hoidolle on vakava sairaus). Kysy lisätietoja, mikäli epäröit hierontahoitoon hakeutumista vauvan perussairauden vuoksi.
 • Sairastetusta flunssataudista on kulunut 7 vrk, koronasta 14 vrk.
 • Rotarokotteen saamisesta on kulunut 4 vrk, muista rokotteista 7 vrk.
 • Vauvalla on päällään vaatteet, jotka saavat tahriintua. käyttämästäni öljystä (luomulaatuinen oliiviöljy). Öljy lähtee pesussa.
 • Vauva hyötyy hoidosta eniten kun hän on mahdollisimman virkeä ja vatsa sopivasti täynnä.
 • Hierontahoidon aikana on mahdollista ruokkia vauvaa teille sopivalla tavalla.
 • Et tarvitse mitään mukaan hierontahetkeen. Minulta löytyy kaikki tarvittava.

Suun jänteiden jälkihoito

Erikoisosaamiseni keskittyyn pään ja suun alueen kireystiloihin ja suun jänteisiin. Olen kouluttautunut kieli- ja huulijänneoperaatioiden jälkikuntoutukseen. 
 
Kireät jänteet näyttäytyvät useimmiten imemishaasteina, niukkana painonnousuna ja näiden kautta vauvan tyytymättömyytenä. Kireät suun jänteet voivat lisätä kehon muun alueen kireystiloja. Tutkimusten mukaan kireää kielijännettä esiintyy 4-11% vastasyntyneistä ja osa jää tunnistamatta varsinkin kun kyseessä on kielen takaosan kireys. (lähde: Pransky et al 2015, Graheri et al 2016, Klockars 2013, O´Shea el al 2017). Kireiden jänteiden operaation suorittaa useasti siihen erikoistunut knk-erikoislääkäri.
 
Koko kehon useammat käsittelykerrat jo ennen mahdollista suun jänteiden operaatiota ovat erittäin tärkeitä, jotta palautuminen on sujuvampaa ja vauvan suun saa riittävän auki jälkikuntoutusta ja palautumista ajatellen.
Suun jänteiden operaation jälkihoitoon voit nyt myös hakeutua vauvan kanssa lähetteellä. Käynnit onnistuvat kotikäyntinä ja vastaanotolla.
 
Löydät ajanvarausjärjestelmästä palvelun nimellä ”suun jänteiden jälkihoito
 
Hinnat alkaen 59,- 

Vauvahierontakurssi

Kurssille ovat tervetulleita kaikki alle 1-vuotiaiden vanhemmat yhdessä vauvan kanssa. Kurssilla esittelen BabyBalance® -vauvahieronnan alkuperää ja taustaa, sekä omia palveluitani Satakunnan alueella. Kurssilla pohditaan myös vauvan itkuisuuden syitä ja oireilun näkyvyyttä kehossa.

Lisätiedot

Kurssin kesto 60min, josta hieronnan osuus noin 20min. Kotihierontaohjeet saatte kirjallisena BabyBalance Simppeli®:n mukaan https://www.balancecare.fi/baby-balance-simppeli/ Lupa kurssin järjestämiseen on saatu Balance Care Oy:ltä.

Otathan yhteyttä, mikäli kiinnostuit! Tämä on oivallinen idea esimerkiksi perhekerhossa tai vauvaryhmän kesken järjestettäväksi.