Pikkuhetki

BabyBalance®
vauvahieronta

Suomessa kehitetty kokonaisvaltainen ja anatomisen tarkka hierontatekniikka, jolla pyritään etsimään ja hoitamaan kehosta epätasapainotiloja, jotka aiheuttavat itkuisuutta ja muita vaivoja vauvalle. Oireettomat vauvat hyötyvät myös hoidosta. (lähde: balancecare.fi)

Ensimmäisen hierontahoidon yhteydessä tehdään laaja haastattelu raskausajasta, synnytyksestä, vauvan ja synnyttäjän hyvinvoinnista sekä perheen nykytilanteesta, jotta vauvan oireilun mahdollisista syistä saataisiin mahdollisimman monipuolinen kuva.

BabyBalance -tekniikalla hoidetut vauvat ovat saaneet apua mm.

 • vatsavaivoihin
 • koliikkiin
 • refluksiin
 • yli- tai alijäntevyyteen
 • itkuisuuteen
 • rintaraivareihin
 • epäsymmetriseen liikkumiseen
 • motorisen kehityksen viivästymiin
 • uniongelmiin
 • rohinaan ja tukkoiseen nenään

Suosittelen varaamaan erityisesti oirehtelevan vauvan kanssa heti 3-5 hoitokerran sarjan. Kokemusten mukaan yli 90-95% hyötyvät hoidosta ja saavat apua viimeistään 5 hoidon jälkeen. (lähde: balancecare.fi)

Jokainen käynti kirjataan paperiseen tietokantaan ja säilytetään tietosuojatusti. Tietoja ei luovuteta ulkopuolisille ilman vanhemmalta kysyttyä lupaa. Hieronnan aikana saatan pyytää lupaa kuvata vauvaa ennen-jälkeen hierontahoidon. Kuvien avulla havainnoidaan muutoksia kehossa.

Muistilista ennen hierontaa

 • Vauva on perusterve (esteenä hoidolle on vakava sairaus). Kysy lisätietoja, mikäli epäröit hierontahoitoon hakeutumista vauvan perussairauden vuoksi.
 • Sairastetusta flunssataudista on kulunut 7 vrk, koronasta 14 vrk.
 • Rotarokotteen saamisesta on kulunut 4 vrk, muista rokotteista 7 vrk.
 • Vauvalla on päällään vaatteet, jotka saavat tahriintua. käyttämästäni öljystä (luomulaatuinen oliiviöljy). Öljy lähtee pesussa.
 • Vauva hyötyy hoidosta eniten kun hän on mahdollisimman virkeä ja vatsa sopivasti täynnä.
 • Hierontahoidon aikana on mahdollista ruokkia vauvaa teille sopivalla tavalla.
 • Et tarvitse mitään mukaan hierontahetkeen. Minulta löytyy kaikki tarvittava.

Vauvahierontakurssi

Kurssille ovat tervetulleita kaikki alle 1-vuotiaiden vanhemmat yhdessä vauvan kanssa. Kurssilla esittelen BabyBalance® -vauvahieronnan alkuperää ja taustaa, sekä omia palveluitani Satakunnan alueella. Kurssilla pohditaan myös vauvan itkuisuuden syitä ja oireilun näkyvyyttä kehossa.

Lisätiedot

Kurssin kesto 60min, josta hieronnan osuus noin 20min. Kotihierontaohjeet saatte kirjallisena BabyBalance Simppeli®:n mukaan https://www.balancecare.fi/baby-balance-simppeli/ Lupa kurssin järjestämiseen on saatu Balance Care Oy:ltä.

Otathan yhteyttä, mikäli kiinnostuit! Tämä on oivallinen idea esimerkiksi perhekerhossa tai vauvaryhmän kesken järjestettäväksi. 

Pediatrinen uniohjauspalvelu

Tarjoan 0-6 vuotiaiden lasten uniohjausta lapsiperheille. Olen suorittanut Tampereen ammattikorkeakoulussa pediatrisen uniohjaajakoulutuksen (3op.). Kouluttajana Sari Tammikari, Muksuperheen uni sekä muut alan ammattilaiset. Koulutus perustuu tutkittuun tietoon. Valmistuin maaliskuussa 2023. Tämä koulutus on antanut minulle hyvät perusvalmiudet ohjaustyöhön.

Uniohjauksen ehdottomasti suurin tavoite on koko perheen jaksaminen. Mitään ei myöskään pidä muuttaa, jos jokin tapa toimii ja vanhemmille se sopii. Mikäli muutosta kaivataan, siinä tuen parhaani mukaan. Ohjauksen lähtökohtana on tarkastella perheen unitottumuksia, päivärytmiä ja rutiineita. Näillä päästään tukemaan tilannetta jo hyvin pitkälle. Mikäli vanhemmat ovat halukkaita muutokseen ja haluavat tukea mm. nukutustilanteisiin, annan siihen neuvoja. 

Uni on ihmiselle välttämätöntä kasvun, kehityksen ja vuorovaikutuksen tukipilari. Kun vauva nukkuu hyvin, koko perhe jaksaa. 

Suosittelen lämpimästi hakeutumaan 0-24kk ikäisen kanssa sekä hieronta- että uniohjauskäynnille. Löydät hinnastosta kyseisen palvelutarjonnan. Suosittelen uniohjausta ensisijaisesti kotikäyntinä, niin että koko perhe olisi koolla. Lähetän ennen käyntiä täytettäväksi esitietolomakkeen. 

Jos kiinnostuit, ota mieluiten yhteyttä info@pikkuhetki.fi ja kerro teidän tilanteesta ja taustasta hieman. Lapsen ikä ja keskeinen unihaaste ovat oleellisempia esitietoja yhteydenotossa. 

Suosittelen varaamaan palveluista ”Pikkuhetki perheen tueksi” jonka kesto on 90-120min, jolloin on aikaa kokonaisvaltaiselle käynnille. Käynnillä mieluusti aina hieron vauvaa ja saatte ohjausta vanhemmuuteen, vauvan hoitoon ja imetys- ja uniasioissa. Käynnit ovat aina yksilöllisesti rakentuvia ja kuuntelen teidän tarpeitanne <3